27.10.2016, 15:52

Збільшення мінімальної зарплатні не призведе до інфляції та не зашкодить бізнесу, - Гройсман

Марина Началова | Все новости автора

Збільшення мінімальної заробітної плати вдвічі до 3200 гривень відповідає загальному балансу бюджету та не спричинить інфляційних процесів і не зашкодить бізнесу, натомість це рішення сприятиме забезпеченню справедливої системи оцінки праці в Україні. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відповідаючи на питання журналістів у Парижі.

Цю новину передає Час Пік з посиланням на Урядовий портал.<

"За рахунок того, що ми проведемо детінізацію заробітних плат, за рахунок того, що ми почнемо виплачувати справедливу заробітну плату, бюджет буде збалансований. Дефіцит не буде перевищений більше ніж 3%. Жодних проблем у нас не буде. Я це просто підтверджую і підкреслюю. Це все відповідає нашому загальному балансу", - наголосив Прем’єр-міністр.

Голова Уряду зазначив, що після прийняття такого рішення треба перебалансувати бюджет, але загальні цифри бюджету та дефіцит не зміняться.

Прем’єр-міністр дав доручення Міністерству фінансів та Міністерству соціальної політики закласти цей показник до Державного бюджету на 2017 рік. До другого читання законопроект буде поданий з мінімальною заробітною платою у 3200 грн, зазначив він.

"Жодних негативних фінансових економічних наслідків це не буде мати. Які можуть бути негативні наслідки, якщо люди почнуть отримувати свою зароблену заробітну плату?" – зазначив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр також наголосив, що чесний бізнес не постраждає від запровадження такого рішення.

Він зазначив, що Уряд мав завдання знайти формулу, за якою було можливо забезпечити реальне зростання мінімальної заробітної плати для українських громадян вдвічі. Таке підвищення вперше за 25 років буде повністю дорівнювати реальному прожитковому мінімуму, зауважив він.

"Сьогодні з 1 січня абсолютно реально підняти мінімальну заробітну плату до 3200 грн, - підкреслив Прем’єр-міністр. - Це означає, що ми встановлюємо соціальну справедливість і жодних інфляційних процесів, жодних інших негативних речей від цього не буде".

Прем’єр-міністр наголосив, що в Україні треба здійснити реформу системи оплати праці, дати справедливу заробітну плату тим, хто працює. "Ми вважаємо, що на сьогодні перший крок - це 3200 грн. Жодних речей, які би негативно вплинули, їх просто немає", - підкреслив він.

"Наше завдання сьогодні і всіх роботодавців – оцінити належним чином працю українців. Дати людям нормальну можливість нормально розпочати жити. Завдання – щоби люди почали отримувати достойну заробітну плату. Це наш виклик для усіх", – зазначив Прем’єр-міністр.

Теги новостей: