29.10.2016, 08:51

У Хмельницькій області затримали зловмисників, які напали на листоношу

Юлия Градовская | Все новости автора

Шокуюча пригода сталася днями на Вінковеччині.

Двоє чоловіків увірвалися в будинок 50-річної жінки, жорстоко побили її та відібрали близько 700 гривень. Жінці вдалося вирватися і викликати правоохоронців, які затримали зловмисників по «гарячих слідах».<

У прес-службі ГУНП у Хмельницькій області розповідають, що подія сталася 25 жовтня в одному із сіл Віньковецького району.

Жінка каже, що серед ночі почула крики і стук у двері. Вона злякалася і вже думала телефонувати до сусідів, але почула, що в кімнаті розбилось віконне скло. Тоді вона пробувала втекти через двері, але як тільки їх відчинила, зловмисники заштовхали її всередину.

Чоловіки били жінку та вимагали у неї гроші і коштовності. Потерпіла віддала їм єдине, що мала – 700 гривень. Коли розбійники відволіклися, вона скористалася моментом та втекла.

Жінка побігла за допомогою до сусідів, які і викликали працівників поліції. Одного зі зловмисників затримали ще в будинку потерпілої. Він переховувався у припічку, ще й забарикадувався стільцем. До іншого привела службова собака Беті. Він переховувався за місцем проживання у шафі.

полиция

«Потерпіла наразі перебуває у лікарні. У неї діагностували закриту черепно-мозкову травму, численні синці і забої на обличчі та по всьому тілі. А також множинні колото-різані рани, оскільки розбійники тягнули свою жертву по розбитому склі. Крім того, жінка перебуває у важкому психологічному стані», – розповідають у поліції.

Обом чоловікам по 29 років. Один із розбіників — хмельничанин, який останнім часом проживав у селі, а інший — його товариш із Новоушицького району. Обоє раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Напад на листоношу вони скоїли у стані алкогольного сп’яніння.

Чоловікам уже оголошено про підозру. Згідно ч. 3 ст. 187 «Розбій» їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

На період досудового слідства суд обрав чоловікам міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.