07.07.2016, 09:39

Три цікаві кулінарні рецепти з кабачками

ингредиенты: 
  • кабачки;
  • помідори;
  • яйця курячі;
  • сметана;
  • сир;
  • шинка;
  • фарш курячий;
  • олія;
Время приготовления: 
40.00

Настало літо, а разом з ним і сезон кабачків. З дитинства пам’ятаю цей період - кабачки смажені та помазані майонезом з часником, ікра, оладки кабачкові та овочеве рагу... В принципі, не так вже й багато рецептів ми знали на той час. Однак зараз існує велика різноманітність страв з кабачками - дуже популярними в нашій країні.

Нещодавно, подорожуючи по просторах інтернету в пошуках цікавих рецептів, потрапила на сайт http://navari.com.ua/ - тут багато необхідних і простих страв, в тому числі і з кабачками. Пропоную три рецепти, які мені особливо сподобалися.

Кабачки запечені з шинкою

Для цієї дуже смачної закуски буде потрібно: 2 кабачки - молоді й невеличкі, приблизно 150 грамів сиру (бажано моцарели), трішечки тертого пармезану, 1 куряче яйце, пшеничного борошна 3 ложки (столові) та вода і сіль (за смаком).

Кабачки ріжемо кружками, шинку та сир - приблизно під розмір кабачків. Окремо в тарілці збиваємо яйце, підсолюємо, додаємо борошно та трішечки води - все це гарно перемішуємо. Застилаємо деко папером та кладемо на нього попередньо занурені в кляр кабачки - ставимо хвилин на 15 у розігріту до 200 0С духовку. Щоб вони рівномірно запеклися хвилин через 7-8 перевернемо кабачки. Потім кладемо зверху на частину кабачків шинку з сиром, прикриваємо рештою кружечків та посипаємо вже натертим пармезаном. Відправляємо знову все в духовку до розплавлення сиру (хвилин 5-7) - страва готова.

Кабачки запечені з помідорами і сиром

В нас має бути пара кабачків (приблизно 200-250 грамів), пара помідорів, один болгарський перець, сметана (грамів 20), молока 2,5 столові ложки, 1 яйце, сир тертий для верхньої присипки, сіль та спеції за бажанням.

Як і в першій страві, кабачки ріжемо кружками, за тим же принципом - помідори та перець. Викладаємо їх у форму для запікання вертикально, чергуючи один з одним - солимо, додаємо спецій, змащуємо сметаною та посипаємо сиром. Окремо збиваємо яйце з молоком, також солимо та перчимо - цією сумішшю заливаємо наші овочі. Ставимо форму в духовку розігріту до 180 0С на 35-40 хвилин. Страва виходить дуже ніжна та смачна, при подачі до столу можна додати сметану чи улюблений соус.

Лазанья з кабачків

Більш складніша страва, але вона того варта. Для неї нам знадобиться: молодих кабачків 400 грамів, курячого фаршу 300 грамів, по однієї штуки цибулі ріпчастої та моркви, 100 грамів нежирного сиру, 4 столові ложки йогурту натурального, 1 яйце, 1 столова ложка томатної пасти, олія для смаження, сіль та перець - за смаком.

Обсмажуємо на сковороді фарш, дрібно порізану цибулю, терту моркву - вливаємо трохи води та гасимо приблизно хвилин 10 на слабкому вогні. Далі додаємо томатну пасту й обсмажуємо ще 3 хвилини, постійно помішуючи. Солимо і перчимо за смаком. Також відразу приготуємо суміш - яйце з йогуртом і сіллю збиваємо у окремій тарілці.

Кабачки ріжемо на тонкі пласти - частину викладаємо у вогнетривке блюдо з плоским днищем. Зверху шаром кладемо половину обсмаженого фаршу, поверх якого виливаємо частину яєчно-йогуртової суміші. Потім повторюємо ці дії - кабачки + фарш + суміш. Завершальний шар - тертий сир. Страву відправляємо у розігріту до 200 0С духовку до готовності. Коли кабачок став м'яким, а сир покрився апетитною скоринкою - можна виймати та подавати до столу.

Усім смачного!

кабачки и цуккини
морковь
лук
перец
помидоры
птица
колбаса и ветчина
мука пшеничная
йогурт
молоко
сметана
сыр
0
Голосов пока нет