09.08.2020, 07:34

Обов'язкова 14-денна самоізоляція: Кабмін не скасував жорстку вимогу для жителів ОРДЛО

Донбасс, КПВВ, карантин

Кабінет міністрів вирішив зберегти вимогу про самоізоляції для жителів ОРДЛО при в'їзді на підконтрольну Україні територію. Україна поки не планує скасовувати обов'язкову 14-денну самоізоляцію після перетину КПВВ на лінії розмежування в районі проведення ООС.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю "Радіо Свобода", опублікованому 8 серпня, повідомляє Час Пік.

За словами глави Кабміну, є інформація, що на окупованій території України склалася серйозна епідемічна ситуація, яка набагато серйозніша, ніж на території, підконтрольній українському уряду.

"На даний момент ви бачите ситуацію на підконтрольній Україні території. Ми, на жаль, не знаємо, яка вона на тимчасово окупованих територіях. За деякими даними, вона складніша. Ми вимушені вводити обмеження як на кордонах України, так і на лінії розмежування для того, щоб не імпортувати в Україну захворюваність, якої в нас і так вистачає", - пояснив Шмигаль.

У той же час прем'єр відзначив, що в окремих випадках прикордонники мають право скасовувати обов'язкову 14-денну самоізоляцію.

"Прикордонники мають право приймати окремі рішення. Та поки є карантинні обмеження і ситуація настільки складна, вона буде лишатися керованою ось так, як була до цього часу", - сказав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, командування ООС прийняло рішення залишити в силі дію карантину для людей, які перетинають лінію розмежування на Донбасі. Всі люди, які в'їжджають на територію, підконтрольну уряду України, повинні будуть проходити 14-денну самоізоляцію або обсервацію.

Були озвучені умови, при яких на підконтрольну територію України пропускатимуть через КПВВ жителів ОРДЛО.

Читайте також: Чи є ризик підхопити COVID-19 в поїзді: результати дослідження

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>