17.08.2020, 12:50

Підпал авто журналістів програми "Схеми": поліція відкрила кримінальне провадження

Поджог авто журналистов программы "Схемы"

У Києві невідомі підпалили автомобіль журналістів програми "Схеми". Поліція почала кримінальне провадження за фактом підпалу.

Подія кваліфікована як умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу. Призначено експертизи, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Київської області.

Повідомлення про загорання автомобіля в місті Бровари надійшло по спецлінії "102" вночі 17 серпня. Пошкодження отримав також автомобіль, який був припаркований поруч.

Поджог авто журналистов программы "Схемы"

Під час проведення першочергових слідчих дій поліція відібрала зразки для проведення експертного дослідження щодо встановлення причин загоряння авто.

"Сили і засоби поліції спрямовані на встановлення свідків та очевидців події, а також камер відеонагляду, які могли зафіксувати момент підпалу або маршрут руху зловмисників. Триває комплекс оперативно-розшукових заходів для встановлення осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення", - повідомили в поліції.

Подія кваліфікована як умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Про подію на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст-розслідувач Михайло Ткач. За словами журналіста програми "Схеми", останній матеріал "Королі доріг", який знімали за допомогою цієї машини, про перших осіб держави, які порушують правила дорожнього руху.

Президент України Володимир Зеленський сподівається на максимально швидке розслідування підпалу автомобіля програми "Схеми" та притягнення до відповідальності зловмисників. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик