09.09.2020, 13:02

Гайдай розкрив, для чого в Лисичанську та Сєвєродонецьку ввели ВЦА і чому не буде місцевих виборів

гайдай

Глава ЛОДА Сергій Гайдай пояснив, чому в 2020 році в Луганській області місцеві вибори будуть проводитися не скрізь.

Крім того, в ефірі програми "Зворотний відлік" він розповів, чому в Лисичанську і Сєвєродонецьку були введені ВЦА, передає Час Пік.

На думку Гайдая, обстановка для проведення виборів в області занадто небезпечна.

"Це означає, що є певні умови для небезпеки проведення виборів. Означає те, що при гасінні пожеж ми не можемо застосовувати літаки, тому що нам ніхто не дає гарантію мирного неба. Це означає що за останні декілька тижнів знайшла СБУ багато схронів і унеможливило проведення декількох диверсій і в самому Сєверодонецьку. Це стосується підриву військового госпіталю, підриву азоту", - заявив глава ЛОДА.

Військово-цивільні адміністрації були введені в Лисичанську і Сєвєродонецьку через політичні чвари, а також через те, що жителі цих міст довгий час терпіли інфраструктурні "позбавлення".

Лисичанську майже рік в місті не було води, проблема була з усіма комунальними структурами та місцева влада, депутати не збирались взагалі на сесії, були чвари політичні. Від цього страждали люди. Тому ввели військово-цивільну адміністрацію.Так само в Сєвєродонецьку - через політичні сварки зірвано харчування дітей, майже зірвано опалювальний сезон у місті, не підготовлені котельні, не профінансоване будівництво дуже важливого мосту, тощо", - розкрив ситуацію Гайдай.

Читайте також: Зміни?: "Лисичанськводоканал" терміново відкрив десятки вакансій

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик