21.09.2020, 11:24

ЦВК та Верховна Рада оцінили можливість перенесення місцевих виборів через COVID-19

выборы

Ні ЦВК, ні Верховна Рада не знаходять законних підстав для того, щоб місцеві вибори були скасовані або перенесені через COVID-19.

У ЦВК повідомили, що питання про перенесення виборів лежить за межами компетенцій відомства, передає Час Пік з посиланням на матеріал "РБК-Україна".

Однак Комісія не вважає, що дійсні підстави для перенесення або скасування виборів є.

"Режим надзвичайної ситуації, введення карантинних обмежень на сьогоднішній день не є юридичною підставою для непроведення виборів", - відзначає заступник голови Центрвиборчкому Віталій Плукар.

Подібну думку висловив і глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко. Він також вважає, що ніяких підстав змінити дату місцевих виборів немає. Тому уряд і ЦВК активно розробляють план проведення виборів в умовах складної епідеміологічної ситуації.

"Уряд і Центральна виборча комісія активно працюють над тим, щоб адаптувати голосування до епідемічної ситуації. Також ЦВК розробила спеціальний закон, який найближчим часом, до виборів, Верховна рада внесе і прийме. І будемо разом працювати над тим, щоб день голосування був максимально безпечним для всіх громадян України", - стверджує Корнієнко.

Читайте також: "Я завжди буду це робити": Зеленський пояснив, чому так часто їздить по регіонах

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: