24.09.2020, 14:55

Луганщина готова до своєчасного початку опалювального сезону, - Гайдай

Луганская, отопительный сезон

У Луганській області для своєчасного початку опалювального сезону зроблено все необхідне. Готовність ЖКГ області до зими становить понад 90%.

Про це заявив голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

У Сєвєродонецьку 24 вересня на засіданні колегії облдержадміністрації були розглянуті питання підготовки житлово-комунального господарства, об'єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр.

Луганская, отопительный сезон

"Для вчасного початку опалювального сезону на Луганщині зроблене усе необхідне. Черга – за теплопостачальниками. Готовність житлово-комунального господарства області до зими наразі складає більше 90%, що відповідає встановленим плановим показникам Мінрегіону. Упевнений, усі підготовчі заході будуть завершені в строк", - заявив Сергій Гайдай.

За інформацією директора Департаменту ЖКГ облдержадміністрації Віталія Сурая, в тепловому господарстві регіону підготовлено 504 котельні (90%), замінено 14 котлів (93,3%), підготовлено 264,9 км теплових мереж (90,4%).

Також підготовлено 2955 житлових будинків (89,9%), виконано ремонт покрівель в 712 будинках (89%), опалювальних систем – у 201 (92,2%), систем холодного водопостачання – у 1101 (90,9%).

Крім того, підготовлені 683 (93,2%) об’єкти соціально-культурного призначення.

Директор Департаменту ЖКГ облдержадміністрації зазначив, що рівень розрахунків теплопостачальних підприємств області за газ з НАК "Нафтогаз України" становить 85%, за електроенергію – 100%. 

Підприємства водопостачання та водовідведення сплатили у 2020 році за електроенергію лише 60% від потреби.

"Тож, теплопостачальним підприємствам області слід своєчасно отримати номінації природного газу від НАК "Нафтогаз України", бюджетним установам та організаціям області – провести тендерні процедури для закупівлі необхідних обсягів природного газу. Крім того, необхідне своєчасне виконання заходів з реалізації програм децентралізації систем теплопостачання мм. Гірського, Золотого, Кремінної та селища Красноріченського", - йдеться в повідомленні ЛОДА.

Читайте новини регіону:

COVID-19 на Луганщине: зафиксировано 26 новых случаев и 2 смерти

В Северодонецке состоится Всеукраинский патриотический забег в память о погибших воинах

Жители Донбасса могут получить одноразовую денежную помощь: условия получения выплаты

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик