24.09.2020, 14:59

На Луганщині в разі необхідності відкриють 5 лікарень "другої хвилі" для лікування пацієнтів з COVID-19

На Луганщине в случае необходимости откроют 5 больниц "второй волны" для лечения пациентов с COVID-19

В Луганській області на сьогоднішній день 5 лікарень "першої хвилі" розраховані на лікування 165 пацієнтів, хворих на COVID-19. У разі необхідності в регіоні запрацюють ще 5 опорних інфекційних відділень.

Про це розповіла представник Департаменту охорони здоров'я ОДА Тетяна Верескун під час пресконференції, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

За словами чиновниці, на сьогоднішній день в області 5 лікарень "першої хвилі" розраховані на лікування 165 пацієнтів, хворих на COVID-19. Станом на сьогодні заповнено 77 ліжок цих відділень. З підозрою на діагноз COVID-19 в умовах стаціонару перебуває 22 хворих.

Спікер зазначила, що всі лікарні забезпечені необхідною кількістю засобами індивідуального захисту для всіх працівників, апаратами штучної вентиляції легенів тощо.

У разі ймовірного зростання показників захворюваності, обласна влада готує до відкриття п'ять лікарень "другої хвилі" для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19. Вони повинні бути розраховані для ще 90 пацієнтів. 

Перелік цих лікарень направлено для погодження та затвердження до Міністерства охорони здоров'я України. Матеріально-технічне забезпечення відділень має розподілити профільний департамент облдержадміністрації. Туди будуть направлені апарати ШВЛ та засоби індивідуального захисту.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик