Дефіцит вітаміну D підвищує сприйнятливість організму до COVID-19
Прийом вітаміну D позитивно впливає на захист від зараження COVID-19. Він підсилює захисну функцію організму.
Про це повідомили вчені з Бірмінгемського університету, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.
У травні поточного року вчені відібрали зразки крові 392 медичних працівників Національної служби охорони здоров'я. Вони працювали з інфікованими пацієнтами та ізольованими через підозри на COVID-19.
Як повідомляється, аналіз проводився на предмет наявності антитіл до COVID-19 і рівень вітаміну D.
Результати показали, що у значної частини співробітників спостерігався нестача вітаміну (менше 30 нмоль / л) і, як правило, це стосувалося чоловіків і людей з високим індексом маси тіла. Медпрацівники з дефіцитом вітаміну D заявляли про ломоту, біль в тілі і м'язах, в більш рідкісних випадках - про респіраторні симптоми і підвищену температуру.
У зразках з нормальною концентрацією вітаміну були виявлені антитіла до COVID-19.
Цей факт доводить здатність вітаміну D посилювати захисну функцію організму від зараження коронавірусом COVID-19.
Читайте також: В Україні подорожчають яйця і м'ясо птиці: з чим це пов'язано
Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик.