16.10.2020, 11:19

Луганщина у "червоній" зоні карантину: які заборони та обмеження діятимуть у регіоні

Луганская, коронавирус, карантин

Луганська область з 19 жовтня потрапляє в "червону" зону епідемічного зонування. "Червоні" обмеження та карантинні заборони в регіоні поки вступають в силу не в повному обсязі.

В Україні з 00: 00 19 жовтня у зв'язку з різким зростанням захворюваності COVID-19 почне діяти новий поділ на епідемічні зони. Частина Донецької та Луганської областей опинилися в "червоній" зоні карантину, повідомляє Час Пік.

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке відбулося 15 жовтня, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

За рішенням Держкомісії з ТЕБ та НС, частина Луганської області увійшла в "червону" зону карантину.

"Червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено:

- у містах Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк;

- у Біловодському, Білокуракинському, Кремінському, Марківському, Міловському, Новоайдарському, Новопсковському, Попаснянському, Сватівському, Станично-Луганському, Старобільському та Троїцькому районах.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті ЛОДА, на Луганщині діятимуть обмеження, передбачені пунктом 15 ]]>постанови]]> Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", а також забороняються:

1) регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом, метрополітеном у міському сполученні, крім перевезення:

- легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п'яти осіб без урахування осіб віком до 14 років;

- службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за два дні органи Національної поліції;

2) посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення;

3) приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;

4) приймання відвідувачів суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

- торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

- провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп'ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об'єктів поштового зв'язку;

- торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

Обмеження "червоної" зони поки вступають в силу не в повному обсязі. Глава Луганщини Сергій Гайдай запевнив, що робота громадського транспорту і магазинів поки не зупиняється.

Заборони діятимуть для розважальних закладів. Робота закладів громадського харчування буде обмежена в часі до 22: 00.

Однак, за словами Гайдая, обмеження будуть посилені, якщо епідеміологічна обстановка погіршиться, а люди не будуть дотримуватися запобіжних заходів та правил карантину.

коронавирус, карантин коронавирус, карантин

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик