24.10.2020, 07:50

Якою буде погода в листопаді: синоптики зробили прогноз на наступний місяць

Ольга Романец | Все новости автора
погода в ноябре

У листопаді погода в більшості районів України буде тепліша, ніж зазвичай. Середня місячна температура передбачається 1-8 градусів тепла (в горах 0-3 градуси тепла).

Про це повідомили синоптики Українського гідрометеорологічного центру, передає Час Пік.

За прогнозами синоптиків, місячна кількість опадів очікується в східних і Сумській областях менше норми - 28-32 мм, на решті території в межах середніх багаторічних значень - 37-65 мм, в горах до 110 мм.

В Укргідрометцентрі зазначили, що зазвичай у листопаді середня місячна температура повітря становить 0-7 градусів тепла. Абсолютний максимум становить 16-24 градуси тепла. На Буковині, в центральних, південних областях та в Криму місцями 25-29 градусів.

Абсолютний мінімум в 15-24 градуси морозу зустрічається в північних і східних областях. У Дніпропетровській та Запорізькій областях місцями 25-31 градус морозу, на півдні Криму та Одеській області 8-13 градусів морозу.

Крім того, в листопаді в більшості областей здійснюється перехід середньої добової температури повітря через в бік зниження.

Як повідомляється, середня місячна кількість опадів зазвичай становить 30-61 мм, в Карпатах і на Закарпатті - до 62-142 мм.

Читайте також: Зима в Україні цього року буде аномальною, - синоптик

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: