16.11.2016, 09:39

На Хмельниччині було зафіксувано новий спалах африканської чуми

Юлия Градовская | Все новости автора

На Старокостянтинівщині вирішили скликати засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії, про що повідомляє прес-служба Старокостянтинівської РДА.

На ТОВ "Подільський бекон" виявили захворювання тварин викликані вірусом африканської чуми.<

"На засіданні комісії голова надзвичайної протиепізоотичної комісії Олег Омелянюк доповів, що на підприємстві ТОВ "Подільський бекон" зафіксовано загибель свинопоголів'я, лабараторні дослідження показали, що загибель тварин викликана вірусом африканської чуми. Він запропонував конкретний план дій щодо термінової ліквідації осередку захворювання свиней. Зокрема, територія підприємства визначена як карантинна зона, в зону нагляду віднесено село Воронківці", — йдеться у повідомленні.

На в'їздах в зони захисту та нагляду виставлено ветеринарно-поліцейські пости. В карантинній зоні знищують хворих тварин.

У зоні нагляду хворих тварин не виявлено, проте все здорове свинопоголів’я, незалежно від форми власності, підлягає вимушеному забою з подальшою його термічною переробкою.

"Голова районної державної адміністрації Сергій Фесун доручив голові протиепізоотичної комісії Олегу Омелянюку забезпечити чітку скоординовану роботу ветеринарно-санітарної служби, МНС, поліції, сільської ради по ліквідації надзвичайної ситуації в районі. Закликав усіх з максимальною відповідальністю віднестися до поставлених завдань", — повідомляють в РДА.

Теги новостей: