23.11.2016, 16:48

У Кам'янець-Подільському на фестивалі отруїлися 67 осіб, 59 з яких - діти

Оперативна інформація щодо спалаху гострої кишкової інфекції серед учасників фестивалю «Перлина Кам’янця» на Хмельниччині. За медичною допомогою звернулись 67 осіб з яких 59 дітей та 8 дорослих, 46 осіб відмовились від госпіталізації, 23 - були госпіталізовані до інфекційного стаціонару.

Цю новину передає "Час Пик" з посиланням на Держпродспоживслужбу.<

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області станом на 09-00 23.11.2016 р. за медичною допомогою із симптомами гострої кишкової інфекції звернулись 67 осіб з яких 59 дітей та 8 дорослих, 46 осіб відмовились від госпіталізації, 23 - були госпіталізовані до інфекційного стаціонару. Після письмової відмови від госпіталізації та отримання рекомендацій про подальше лікування 56 осіб виїхали за місцем проживання.

22.11.2016 року 11 дітей, які звернулись за медичною допомогою в м. Кам’янець-Подільський були госпіталізовані та даний час продовжують стаціонарне лікування. В ході епідеміологічного розслідування встановлено, що захворілі діти є учасниками ансамблю танцю «Холд зе ритм» м. Валки Харківської області, що проживали та харчувались на базі готельно-ресторанного комплексу «Ксенія» в с. Врублівці Кам’янець-Подільського району.

Слід зазначити, що 20.11.2016р. після обіду на базі комплексу у м. Кам’янець-Подільський, вони забрали залишки продуктів із собою та споживали їх ввечері та наступного ранку.

Крім того встановлено, що власником готельно-ресторанного комплексу «Ксенія» у м. Кам’янець-Подільський та с. Врублівці Кам’янець-Подільського району є одна й таж особа.

При обстеженні готельно-ресторанного комплексу виявлено ряд порушення санітарних норм та правил, зокрема відсутні супровідні документи на харчові продукти, які засвідчують їх походження, безпечність та якість; недостатня кількість виробничих цехів, розділових столів; порушувались вимоги зберігання розділового інвентарю; порушувалось товарне сусідство при зберіганні харчових продуктів; не проводяться лабораторні дослідження харчових продуктів та готових страв; не представлені особові медичні книжки на всіх працівників харчоблоку та інше.

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області поінформувало про госпіталізацію з ознаками гострої кишкової інфекції однієї дитини, яка повернулася з фестивалю в м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області.

Серед учасників дитячого ансамблю «Галатея» м. Бровари Київської області, які приймали участь у танцювальному конкурсі захворіло 15 осіб, із них госпіталізовано при поверненні із фестивалю до м. Броварів 11 осіб (серед яких 1 дорослий), 2-є дітей госпіталізовані у м. Києві та 2-є дітей лікуються амбулаторно.

Серед дітей, які проживають у Сумській області та брали участь у фестивалі госпіталізовано з проявами гострої кишкової інфекції 7 дітей, в т. ч. 2-є до відділення інтенсивної терапії у м. Бровари Київської області (зняті по шляху прямування з м. Києва) та 5 – до інфекційного відділення Шосткинської міської дитячої лікарні.

Станом на 23.11.2016 у місті Києві в інфекційному дитячому стаціонарі знаходиться 2 дітей, мешканців м. Києва.

На сьогодні списки постраждалих внаслідок спалаху уточнюються.

Теги новостей: