30.07.2020, 13:29

Надбавка до пенсії: коли, скільки та хто з українських пенсіонерів буде отримувати щомісячну соціальну допомогу

Надбавка к пенсии

Кабінет міністрів України прийняв рішення про виплату щомісячної державної соціальної допомоги однієї з категорій пенсіонерів. Допомога буде призначатися та виплачуватися з 1 січня 2021 року.

Щомісячна допомога виплачуватиметься одиноким пенсіонерам старше 80 років, які потребують стороннього догляду. Таке рішення прийняв Кабмін на засіданні в середу, 29 липня, повідомляє Час Пік.

Сума щомісячної державної соціальної допомоги затверджена в розмірі 40% прожиткового мінімуму для тих, хто втратив працездатність.

Розмір допомоги становить 685 гривень.

Допомога буде призначатися та виплачуватися з 1 січня 2021 року. Для її нарахування буде проведено перерахунок.

Нагадаємо, на початку червня парламент прийняв законопроект №2494 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб", який передбачає підвищення соціальних гарантій для дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, в т.ч. для дітей з інвалідністю, уніфікує принципи надання допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім'ям.

Так само цей документ вводить доплати для одиноких пенсіонерів, які досягли 80-річного віку, і які за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду та одержують пенсію відповідно до законів України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" або "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Згідно з документом, для отримання допомоги особам, які досягли 80-річного віку та потребують постійного догляду, необхідно надати заяву, довідку про склад сім'ї та висновок лікарсько-консультативної комісії про те, що пенсіонер має потребу в постійному сторонньому догляді.

Одиноким пенсіонер вважається тоді, коли він або вона не має працездатних родичів, зобов'язаних за законом її утримувати, незалежно від їх місця проживання.

Читайте також: Україну поділять на "зони": Яким буде навчання в школах з 1 вересня

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>