12.08.2020, 14:06

Індексація пенсій: які плани виношує український уряд

пенсии

Український уряд готується до чергової індексації пенсій, яка повинна пройти в грудні. У Міністерстві соціальної політики дали коментар.

Міністр соціальної політики Марина Лебезная зазначає, що на даний момент є ініціатива провести восени індексацію для всіх пенсіонерів, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Так, за її словами, в Україні не все пенсіонери отримують індексацію.

"У нас є такі ініціативи - зробити так, щоб індексація пенсії була без винятків для всіх пенсіонерів. Це не тільки чорнобильські пенсії - і військові не індексуються, це і державні службовці, і вчені, і журналісти", - заявила Лабезная.

Радник президента України з економічних питань Олег Устенко також вважає, що влада не повинна обмежуватися індексацією тільки спеціальних пенсій, однак в рамках кризи бажане не завжди дійсно.

"В умовах кризи, максимум, на який ти можеш піти в більшості випадків, це - просто індексація в рамках інфляції", - сказав Устенко в коментарі "апостроф".

В ЗМІ підрахували, що для проведення масштабної індексації знадобиться 1,9 мільярда гривень. Питання про те, наскільки реально виділити таку суму - залишається відкритим.

Читайте також: У ПФУ повідомили, хто в країні отримує найбільші пенсії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк