27.08.2020, 08:25

Кабмін затвердив список заборонених до приватизації держпідприємств: в переліку 659 об'єктів

Кабмин утвердил список запрещенных к приватизации госпредприятий: в перечне 659 объектов

Кабінет міністрів України схвалив законопроект, який визначить перелік державних підприємств, що не підлягають приватизації.

Кабмін на засіданні 26 серпня затвердив проект закону "Про перелік об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації". Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки та сільського господарства, передає Час Пік.

Ухвалення закону посилить контроль держави за збереженням та використанням майна акціонерних товариств, держпідприємств та організацій, які не підлягають приватизації, говориться у повідомленні Мінекономіки.

Згідно з документом, до списку з заборонених до приватизації держпідприємств включено 659 об'єктів.

Це підприємства, які забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави, є природними монополіями, а їх діяльність має критично важливе значення для суспільства.

"Держпідприємства, які є стратегічно важливими для життєдіяльності суспільства, енергетичної незалежності та захисту держави приватизуватися не будуть", - зазначив міністр економіки Ігор Петрашко.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що серед таких об'єктів "Нафтогаз", "Енергоатом", "Укренерго", "Укргідроенерго", "Укрзалізниця", "Укрпошта", "Південмаш" та інші.

У той же час прем'єр відзначив, що проведення чесної та прозорої приватизації дасть потужний поштовх для розвитку економіки та бізнесу в Україні, а передача неефективних підприємств у керування приватних управлінців принесе країні додаткові інвестиції та нові робочі місця.

Читайте також:

В Україні дозволили в документах прописувати професії у жіночому роді

В Україні з 1 вересня посилюють контроль за неофіційним працевлаштуванням: кого та як каратимуть

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк