24.11.2020, 09:37

​​​​​​​В Україні пропонують ввести щомісячний перерахунок тарифів на комуналку: подробиці

​​​​​​​В Украине предлагают ввести ежемесячный перерасчет тарифов на коммуналку

Міністерство розвитку громад та територій України пропонує ввести автоматичне коригування тарифів на теплову енергію та житлово-комунальні послуги.

Мінрегіон пропонує ввести автоматичне коригування тарифів на теплову енергію та ЖКП, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Мінрегіону.  

У відомстві ]]>зазначили]]>, що в умовах опалювального сезону найбільш актуальними питаннями, які потребують врегулювання, є щомісячне зростання вартості природного газу для підприємств теплопостачання та тарифна політика у сфері теплопостачання.

"Для вирішення цих питань Мінрегіон пропонує розглянути варіант запровадження автоматичного коригування тарифів на теплову енергію та комунальні послуги у зв’язку зі зміною вартості складових, що змінюються з причин не залежних від підприємств теплопостачання. Зокрема, у зв’язку із функціонуванням ринку природного газу та електроенергії", - заявила заступник міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцяновська, в ході онлайн-наради з проблемних питань діяльності суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання в умовах введення ринку природного газу.

У разі, якщо рішення щодо автоматичного коригування не буде прийнято Верховною Радою України, Мінрегіон пропонує закріпити на законодавчому рівні можливість здійснення щомісячного перерахунку вартості теплової енергії та комунальних послуг з урахуванням зміни вартості енергоносіїв.

Нагадаємо, в Україні встановлена ціна на газ у листопаді для виробників тепла. З 1 січня 2021 року проведуть перерахунок розміру абонплати на газ для всіх споживачів. Суми в платіжках зміняться.

Читайте також:

Платять борги миттєво: В Україні автоматично блокують рахунки боржників

"Як вижити пенсіонерам?": розрахунки показали, на що вистачає мінімальної пенсії в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк