24.12.2020, 07:47

В Україні встановили вартість проїзду по платних дорогах

В Украине установили стоимость проезда по платным дорогам

Кабінет Міністрів України затвердив максимальний розмір разової плати за проїзд автомобільними дорогами загального значення, побудованими на умовах концесії. Акциз на автомобілі та вартість проїзду по платних дорогах зафіксовані в євро.

Кабмін встановив розмір плати за проїзд автошляхами, які будуть побудовані в Україні на умовах концесії. Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду 23 грудня. Про ухвалений документ повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у своєму Telegram, повідомляє Час Пік.

Згідно з документом ставка плати за кожен кілометр відстані (в Євро):

- для мотоциклів з причепом (коляскою) та без нього, а також легкових автомобілів – 0,023;

- для легкових автомобілів з причепом, мікроавтобусів з кількістю місць для сидіння до 10 (включаючи водія), вантажних автомобілів з максимальною вагою до 3,5 тонни – 0,023;

- для вантажних автомобілів з максимальною вагою від 3,5 до 12 тонн, автопоїздів до 12 тонн, автобусів з кількістю місць для сидіння від 10 до 29 з вагою не більше 12 тонн – 0,045;

- для вантажних автомобілів і автопоїздів з масою понад 12 тонн, автобусів з кількістю місць понад 29 та вагою понад 12 тонн – 0,133.

Нагадаємо, у жовтні Міністерство інфраструктури назвало перші шість доріг загальною протяжністю 1,5 тис. км, які були відібрані для реалізації пілотних проектів програми державно-приватного партнерства у дорожній сфері.

Читайте також:

Названо марки автомобілів, які дуже складно викрасти: ТОП-10

Унікальні та маловідомі: як виглядають моделі ЗАЗ, які так і не вийшли в серійне виробництво

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк