27.01.2021, 14:09

У ПФУ розповіли, кому і на скільки в 2021 році підвищать пенсії

Ольга Романец | Всі новини автора
пенсии

У 2021 році підвищення пенсійних виплат для різних категорій пенсіонерів відбуватиметься у п'ять етапів: у січні, березні, квітні, липні та грудні.

Про це пише Точка доступу з посиланням на пресслужбу ГУ Пенсійного фонду в Кіровоградській області, передає Час Пік.

У січні мінлива пенсія збільшилися до 2400 грн у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати. Надбавки отримали пенсіонери віком від 65 років за наявності у них страхового стажу 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.

У березні 2021 року Уряд планує провести індексацію пенсій. Перерахунок здійснюватиметься шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, і який враховується для обчислення пенсії.

У квітні буде проведено автоматизований перерахунок пенсій пенсіонерам, які продовжували працювати, і придбали 24 місяці страхового стажу або після попереднього перерахунку пенсії пройшло більше, ніж 2 роки.

З 1 липня планується встановлення щомісячної компенсаційної виплати в розмірі до 400 гривень особам, яким виповнилося 75 років до досягнення ними 80-річного віку. При наявності у них страхового стажу 20 років для жінок і 25 років для чоловіків їх мінімальна пенсійна виплата складе 2500 грн.

З 1 грудня підвищення мінімальної пенсії з 2400 до 2600 грн (у зв'язку із запланованим підвищенням мінімальної заробітної плати) відбудеться для пенсіонерів віком від 65 років, за наявності у них страхового стажу 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.

Читайте також: Уряд схвалив виплати компенсацій за електроопалення: хто може їх отримати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: