09.03.2021, 22:59

У Кабміні придумали механізм, щоб підвищити пенсію в Україні до 7000 гривень

Марина Началова | Всі новини автора
пенсии

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розробила систему, за якою можна буде збільшити пенсії українців у 1,5-3 рази.

Про це Лазебна заявила під час наради у президента, передає Час Пік з посиланням на ]]>прес-службу ОПУ]]>.

На нараді, зокрема, обговорювали розвиток соціальної політики, зупинившись на утворенні ефективної системи накопичувального пенсійного забезпечення для всіх громадян, реформуванні сфери соціального страхування, встановленні реального прожиткового мінімуму відповідно до потреб людини.

"Україна має стати країною, де зручно та затишно всім. Старше покоління має бути забезпечене гідними пенсіями. Ми маємо допомагати малозабезпеченим і соціально, і мотивувати до офіційного працевлаштування", - наголосив президент Володимир Зеленський.

Марина Лазебна зазначила, що у підході до пенсійного забезпечення потрібно насамперед змінити філософію: не лише держава забезпечує людину, а й громадянин накопичує собі на пенсію. Міністр розробила систему, за якою не зростатиме дефіцит Пенсійного фонду, однак, за попередніми розрахунками, пенсії можна буде збільшити у 1,5-3 рази.

"Середня пенсія зросте з 3500 до 7000 гривень. Пенсійні кошти, накопичені за трудове життя, переходитимуть у спадщину. Добре, якщо у людини нарешті з’явиться можливість мати альтернативні джерела отримання пенсійних виплат", - заявила міністр соцполітики.

Також вона зазначила, що її відомство активно працює з Міністерством цифрової трансформації над запровадженням електронних сервісів у соціальній сфері -125 послуг можна буде отримати онлайн.

Читайте ще:

7 аргументів, чому 8-годинний робочий день зжив себе

Держстат порахував середню зарплату в усіх регіонах України: де скільки отримують

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: