11.04.2021, 08:18

З 1 липня на деяких українців чекає надбавка до пенсії: кому пощастить

Ольга Романец | Всі новини автора
пенсии

Вже в липні у деяких українців стануть вище пенсії. Зокрема, буде офіційно підвищено прожитковий мінімум. А слідом за ним також зростуть мінімальна і максимальна пенсії, які до нього прив'язані.

Мінімальні виплати пенсіонерам підростуть на 85 гривень. А ось максимальна пенсія зросте відразу на цілих 850 гривень, передає Час Пік.

Крім того, з 1 липня будуть збільшені надбавки за наднормативний стаж, які також прив'язані до прожиткового мінімуму. Будуть також збільшені надбавки особам з інвалідністю, яку вони отримали внаслідок війни. Зростуть і надбавки учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, а також пенсії за особливі заслуги.

Раніше уряд обіцяв також у липні підвищити пенсії українцям у віці від 75 до 80 років. Їм мали підняти мінімальні виплати на 400 гривень. Однак це підвищення перенесли на жовтень. Таким чином, 75-річним українцям доведеться почекати обіцяного підвищення ще три місяці.

Нагадаємо, вже з 1 вересня пенсії і будь-яку соцвиплату в Україні, за винятком деяких окремих випадків, можна буде отримати тільки безпосередньо в банківських відділеннях.

Читайте також: Українцям по-різному рахують стаж для пенсії: у кого найнижчі виплати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: