01.05.2021, 12:38

Тарифи на електроенергію для населення: скільки платити за світло в травні

Тарифы на электроэнергию для населения

Кабінет Міністрів України визначився з тарифом на електроенергію з 1 травня для населення. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну 28 квітня.

Уряд прийняв рішення залишити без змін єдину фіксовану ціну на електроенергію для населення. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram, передає Час Пік.

Кабмін продовжив дію тарифу на електроенергію в розмірі 1,68 грн за кВт-год ще на два місяці – до 30 червня 2021 року.

"Уряд продовжує механізм дії ПСО до 30 червня. Крім того, нові правила встановлюють, що державні компанії Енергоатом та Укргідроенерго будуть здійснювати продаж електроенергії напряму постачальникам універсальних послуг за двосторонніми договорами, без посередника у вигляді ДП "Гарантований покупець", - повідомив Денис Шмигаль.

Уряд вже вдруге вирішує продовжити дію фіксованої ціни на електроенергію. Вперше це зробили в березні 2021 року. Джерело: ]]>Постанова]]> КМУ №439 від 28 квітня 2021 р. "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 р. № 483".

Енергопостачальна компанія ТОВ "ЕНЕРА СХІД" нагадала споживачам, що єдиний фіксований тариф для населення - 1,68 грн за кВт-год було введено урядом з 1 січня 2021 року у зв'язку з тим, що НКРЕКП підвищила тарифи на розподіл і передачу електроенергії.

Також в компанії нагадали клієнтам, що з 1 травня і до 30 червня тариф для населення - 1,68 грн за кВт-год.

На відміну від тарифу на електроенергію, ціни на газ в Україні з 1 травня зростуть. З початку місяця всіх споживачів автоматично переведуть на річний тариф на газ.

В Україні можуть знизити тарифи на газ та електроенергію, так вважає міністр енергетики Герман Галущенко. Однак, зниження торкнеться не всіх споживачів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк