14.05.2021, 16:26

Уряд регулюватиме ціни на бензин і дизпаливо, - Мінекономіки

Ольга Романец | Всі новини автора
бензин

Сьогодні, 14 травня, Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою ввів граничні торговельні надбавки (націнки) на паливо на період дії карантину. Продавці палива повинні враховувати цю надбавку при встановленні роздрібної ціни на паливо, що реалізується через мережу АЗС.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки, передає Час Пік.

Гранична торговельна надбавка нараховуватиметься до середньої вартості пального, яка визначатиметься на підставі даних міжнародного інформаційного агентства Platts CIF NWE за попередню декаду з урахуванням акцизу та податку на додану вартість.

Граничний рівень торговельної надбавки встановлено у таких розмірах:

  • не більше 7 гривень (включаючи ПДВ) на 1 літр для дизельного палива;
  • не більше 5 гривень (включаючи ПДВ) на 1 літр для бензину.

У Мінекономіки зазначають, що такі максимальні торговельні надбавки запропоновані на підставі проведеного аналізу маржинальності роздрібного продажу пального, виходячи з даних міжнародних інформаційних агентств про вартість палива на європейських біржах, відкритих статистичних даних та відкритих даних українських інформаційних агентств з роздрібної вартості палива за останні 3 роки.

Інформація про середню вартість 1 літра дизельного палива і бензинів автомобільних публікується на офіційному веб-сайті Мінекономіки щомісяця до 3, 13 і 23 числа.

Постанова набирає чинності з наступного дня після публікації, тобто з 15 травня.

Читайте також: З 1 травня змінено порядок призначення субсидій: Важлива інформація для жителів Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк