18.05.2021, 20:28

У Мінсоцполітики сказали, за які великі витрати не будуть позбавляти субсидій

Марина Началова | Всі новини автора
субсидия

Субсидія не надається, якщо громадянин здійснив одноразову покупку товарів чи послуг на суму від 50 тисяч гривень, проте є винятки.

Заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко на брифінгу роз'яснив нові критерії надання субсидій, передає Час Пік.

За словами Музиченка, нові умови надання субсидій пов’язані з необхідністю забезпечення адресного підходу щодо їх надання.

"З 1 травня було внесено зміни до програми житлових субсидій, які ґуртуються на результатах проведення верифікації, яку проводить Міністерство фінансів. Було уточнено деякі критерії надання субсидій. Це пов’язано з необхідністю забезпечення адресного підходу щодо надання житлових субсидій громадянам відповідно до їх майнового і матеріального стану", - зазначив Музиченко.

Зокрема, переглянуто порядок врахування окремих видатків громадян, які одноразово сягають 50 тис. грн і більше. Це купівля робіт, товарів, будь-яких послуг, крім оплати комунальних послуг, оплати медичних послуг, оплати навчання і т. д. Ці витрати не враховуються при призначенні житлової субсидії, зазначив заступник міністра.

Також передбачено врахування інформації про здійсненя внесків до статутних капіталів організацій, купівлю корпоративних прав, купівлю дороговартісних речей, рухомого і нерухомого майна на суму понад 50 тис. грн однократно. 

Музиченко підкреслив, що за даними верифікації є випадки, коли люди, оформивши субсидію, здійснюють купівлю валюти майже на 1 млн грн, або здійснюють купівлю досить недешевих транспортних засобів по 500-800 тис. грн (наприклад, дороговартісні автомобілі, трактор тощо). 

Наступним критерієм перебачено, що відтепер враховуються в наявності не тільки автомобілі молодше 5 років, а й наявність у конкретного члена домогосподарства двох і більше автомобілів, яким менше 15 років.

Нагадаємо, в українців є 5 місяців, щоб переоформити субсидію: доступні нові бланки заяви та декларації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: