04.06.2021, 07:32

У "Нафтогазі" розповіли, чи підвищуватиметься тариф на тепло і гарячу воду

Ольга Романец | Всі новини автора
Нафтогаз

Скасування покладання спецзобов'язань для ТКЕ не призведе до припинення гарячого водопостачання та підвищення тарифів.

Про це заявив директор з інтегрованих комунікацій НАК "Нафтогаз України" Максим Білявський "Укрінформу", передає Час Пік.

"Запропоновані "Нафтогазом" угоди не передбачають внесення авансу або попередньої оплати. Таким чином, остаточний розрахунок за відібраний газ здійснюється до 22 числа (включно) місяця, наступного за місяцем споживання ресурсу. Це означає, що припинення гарячого водопостачання може відбутися лише з причин, не пов'язаних з підписанням трирічних контрактів", - сказав він.

За його словами, НАК "Нафтогаз України" і представники компаній домовилися про модель подальшої роботи вже в ринкових умовах. Зокрема, йдеться про підписання трирічного договору на постачання газу для виробників тепла та гарячої води для побутових споживачів.

"Саме тому ми пропонуємо і надаємо на перший рік дії трирічного контракту, газ за довгостроковою ринковою ціною 7,42 грн за кубометр в обсязі, відповідному історичному обсягу споживання ТКЕ для виробництва тепла і гарячої води для потреб населення. Додаткові ж обсяги ресурсу будуть відпускатися за спотовою ринковою ціною", - пояснив Белявський.

Він також зазначив, що довгострокова ринкова ціна в 7,42 грн за кубометр відповідає середньозваженій собівартості видобутку газу, враховує інвестиційну складову і фінансові витрати.

Читайте також: Газопостачальні компанії опублікували нові тарифи на газ у червні: скільки доведеться платити

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк