07.07.2021, 18:30

Встановлювати тарифи будуть на місцях: НКРЕКП передала регулювання діяльності підприємств теплопостачання на місцевий рівень 

Марина Началова | Всі новини автора

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг передала повноваження з регулювання діяльності підприємств теплопостачання з державного на місцевий рівень.

Про це повідомили у прес-службі Регулятора, передає Час Пік.

Як зазначається, на виконання ініціатив Уряду та підтримуючи відповідні позиції Мінрегіону, місцевих органів влади, асоціацій та громадських організацій щодо децентралізації влади, Регулятор на відкритому засіданні 07 липня 2021 року прийняв постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у сфері теплопостачання».

Зокрема, передається на місцевий рівень державне регулювання 28 суб’єктів господарювання, що провадять діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії. Таким чином встановлювати тарифи і затверджувати плани розвитку для таких ліцензіатів будуть місцеві органи влади.

«При цьому Регулятор здійснюватиме методичну роботу та методологічну допомогу з питань державного регулювання підприємств теплопостачання, регулювання яких відбуватиметься на місцевому рівні та продовжуватиме нормативно-правове забезпечення їх діяльності», - зазначив Голова Регулятора Валерій Тарасюк.

Читайте ще: Аванс за опалення: У платіжках за комуналку вже з липня з'явиться нова графа

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк