19.07.2021, 08:24

"Укрпошта" підвищить тарифи на послуги: як зростуть ціни

Ольга Романец | Всі новини автора
Укрпочта

Згідно з розрахунками, рішення НКРЗІ № 263 від 16.07.2021 передбачає підвищення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку в середньому на 20 %.

Відзначається, що на затвердження підвищення цін вплинули інфляція, зростання індексу цін виробників, збільшення мінімальної заробітної плати, загальне подорожчання собівартості поштових послуг, передає Час Пік з посиланням на НКРЗІ.

"Такий підхід забезпечує ефективність функціонування ринку послуг поштового зв'язку на основі збалансування інтересів суспільства, операторів і користувачів послуг поштового зв'язку і в цілому відповідає практикам тарифоутворення в країнах Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні.

Тарифи останній раз змінювали в 2019 році. За останні кілька місяців поштовий оператор 6 разів звертався з проханням про збільшення тарифів, причому "Укрпошта" просила підвищити ціни поетапно:

  • 1 етап - з дати набрання чинності рішенням Нацкомісії до 30 Листопада 2021 р., в середньому на 28,8%: по Україні - на 23%, за кордон - на 39,2%;
  • 2 етап-з 1 грудня 2021 р. - в середньому на 9,3%.

Відзначається, що Укрпошта спочатку просила підвищити тарифи в середньому на 28,8%, але в підсумку дозволили підняти ціни тільки на 20%.

Читайте також: В Україну прийде довгоочікувана прохолода: синоптики назвали дату

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: