26.08.2021, 21:05

Україна візьме кредит на 500 мільйонів євро на закупівлю поїздів Stadler

Ольга Романец | Всі новини автора
УЗ

У присутності Володимира Зеленського 26 серпня підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством інфраструктури України, АТ "Укрзалізниця" та компаніями Stadler CIS AG, Stadler Rail AG (Швейцарія) та швейцарським агентством зі страхування експортних ризиків SERV, який визначає основи співпраці та механізм спільної роботи сторін з питань розвитку сектору залізничного транспорту України.

Про це повідомляє прес-служба президента, передає Час Пік.

Підписання документа дає старт відкриттю експортного фінансування Швейцарської Конфедерації для України. Кошти в обсязі до 500 млн євро підуть на розвиток сектора залізничного транспорту.

Співпраця передбачає не просто закупівлю поїздів, а й локалізацію виробництва Stadler завдяки будівництву нового заводу на території України.

Зеленський нагадав, що в рамках національної програми "Велике будівництво" запускається проект City Express для розвитку приміського залізничного сполучення.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, в рамках співпраці з компанією Stadler заплановано закупити 30 приміських електропоїздів виробництва цієї компанії для Києва, ще 30 будуть розподілені між Харковом і Дніпром.

Крім того, в меморандумі йдеться про 20 нових регіональних електропоїздах і 10 електропоїздах далекого прямування виробництва Stadler для оновлення рухомого складу "Укрзалізниці".

Читайте також: Українцям можуть анулювати дипломи про вищу освіту: названо умови

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк