31.08.2021, 13:48

Наступного року адміністрування податку на нерухомість передадуть громадам, - Корнієнко

Ольга Романец | Всі новини автора
недвижимость

Партія "Слуга народу" планує передати адміністрування місцевих податків на місця і працює над питанням наповнення бюджетів громад.

Про це заявив глава політсили Олександр Корнієнко під час зустрічі з представниками партії "Слуга народу" в Миколаївській області, передає Час Пік.

"Працюємо над тим, щоб передати адміністрування податків місцевих на місця. Вже внесли необхідну правку. А наступного року плануємо передати громадам адміністрування податку на нерухомість", - сказав Олександр Корнієнко.

За його словами, буде рухатися питання про зміну принципу нарахування ПДФО громадам. Зараз існує кілька концепцій, за яким саме принципом він повинен нараховуватися, однак Комітет з питань державної влади та містобудування підтримує концепцію нарахування ПДФО за місцем розміщення виробничих потужностей. Зараз податок нараховується за місцем реєстрації підприємства, тому громади часто недоотримують значні надходження до бюджетів, зате податки йдуть великим містам.

Важливим для місцевого самоврядування Олександр Корнієнко назвав також законопроєкт № 4298 щодо префектів. Він переформатує взаємодію ОДА з обласною радою та РДА з місцевими радами.

Читайте також: ЗАЗ може почати випуск самого бюджетного седана: без магнітоли і кондиціонера

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк