02.09.2021, 15:14

Шмигаль розповів, що буде з тарифами на тепло і гарячу воду

Ольга Романец | Всі новини автора
тарифы

Уряд більше не встановлює тарифи на тепло і гарячу воду, але допоможе місцевим керівникам з погашенням заборгованості, щоб такі тарифи були справедливими для людей.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час вступної промови на засіданні Кабінету міністрів 1 вересня, передає Час Пік.

Глава уряду привітав підписання президентом України Закону №1639, який передбачає здійснення реструктуризації боргів теплокомуненерго за спожитий природний газ.

"Це допоможе відшкодувати заборгованість, яка виникла через різницю в тарифах на тепло і гарячу воду. Взимку цього року уряд підписав меморандум з мерами міст, де обіцяв вирішити ці питання. Свою обіцянку виконуємо", - зазначив Денис Шмигаль.

Для того, щоб процес реструктуризації запрацював якнайшвидше, уряд схвалив Положення про територіальні комісії, які займатимуться аналізом і верифікацією обсягу боргів.

"Подивимося по кожному підприємству і кожному регіону, скільки там витрат на виробництво, скільки боргів, наскільки дійсно обгрунтовані ці борги. Відповідальність за достовірність даних лежить на керівниках підприємств. Уважно все буде перевірено, і далі вже почнеться процес реструктуризації", - додав Шмигаль.

Читайте також: Нові тарифи на електроенергію введуть з 1 жовтня: як зміниться платіжка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк