19.09.2021, 12:00

Майже половина українців можуть залишитися без опалення взимку: в чому причина

Ольга Романец | Всі новини автора
коронавирус

Трирічні договори на постачання газу з ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" уклав 601 виробник тепла. Це близько 56% підприємств, які отримували газ від Нафтогазу в попередньому опалювальному сезоні.

Про це свідчать дані НАК "Нафтогаз України" станом на 16 вересня 2021 року, тобто майже за місяць до офіційного старту опалювального сезону, передає Час Пік.

Відповідні угоди-необхідна умова для своєчасного старту опалювального сезону.

"Нафтогаз звертається до теплокомуненерго (ТКЕ) та об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) з власними котельнями з проханням прискорити подачу відповідних заявок або активізувати пошук альтернативних постачальників газу. Закликаємо також українців, які користуються послугами опалення та централізованого гарячого водопостачання, перевірити наявність у Вашого тепловиробника договору на поставку газу", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні найменш активними в укладенні трирічних угод з "Нафтогаз Трейдингом" залишаються Закарпатська, Луганська, Полтавська, Харківська та Одеська області.

Абсолютними лідерами процесу є Волинська i Хмельницька області, де всі підприємства, що виробляють тепло і гарячу воду і співпрацювали з Нафтогазом минулого року, вже мають договори.

Читайте також: В Україні зібрали новий автомобіль: як він виглядає (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк