26.09.2021, 09:28

Опалення, електроенергія та газ: що буде з тарифами на комунальні послуги в опалювальному сезоні

Ольга Романец | Всі новини автора
коммунальные тарифы

Тарифи на опалення, електроенергію та газ під час нового опалювального сезону в Україні підвищуватися не будуть.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді 24 вересня, передає Час Пік з посиланням на урядовий портал.

Він зазначив, що тарифи на газ для населення будуть незмінні. Ціна не буде змінюватися весь опалювальний сезон, тобто до кінця квітня 2022 року.

"Тарифи на тепло і гарячу воду встановлює місцева влада. Ми забезпечили всі умови, щоб підвищення тарифів не відбулося, і будемо на цьому наполягати. Державна компанія "Нафтогаз" пропонує трирічний контракт по 7,42 грн за куб газу для цього опалювального сезону. Ця ціна так само не буде збільшуватися і не залежить від ситуації на біржах", - зазначив Денис Шмигаль.

Він також підкреслив, що уряд знизив тарифи на електроенергію для 80% домогосподарств з 1 жовтня. Тариф складе 1,44 грн за кВт-год для тих, хто споживає менше 250 кВт-год на місяць. Для тих, хто споживає більше - тариф залишиться без змін.

Денис Шмигаль також зазначив, що Україна готова до опалювального сезону. Технічна готовність регіонів складає вже понад 90%, а запаси газу в підземних газосховищах України перевищили 18,5 млрд кубічних метрів.

Читайте також: "Нафтогаз" запустив новий тарифний план з 1 жовтня: скільки будемо платити за блакитне паливо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк