26.09.2021, 16:01

Пенсії, субсидії та соцдопомогу можна буде оформити через "Дію"

Марина Началова | Всі новини автора

Скоро в Україні можна буде оформляти пенсії, субсидії та соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям через портал "Дія". Спочатку сервіс запустять лише у двох областях.

Цього тижня Уряд підтримав розширення пілотного проєкту Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Час Пік.

За його словами, для оформлення допомоги не потрібно буде збирати купу документів та стояти в чергах - достатньо заповнити заявку на сайті. Впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери забезпечить прозорість та автоматизацію процесів нарахування соцвиплат та значно полегшить життя українцям, заявив голова Уряду.

Як повідомили у Міністерстві цифрової трансформації, в межах пілотного проєкту українці зможуть отримувати державну соцдопомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування; на дітей одиноким матерям; на тяжкохворих дітей; під час усиновлення дитини; особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Також люди зможуть на порталі Дія отримувати пенсії, звертатися за наданням соціальних послуг та призначенням компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги. Можна буде подавати усі необхідні заяви та декларації в електронному вигляді, без зайвих черг та витраченого часу.

До кінця 2021 року пілотний проєкт запрацює для громадян не менше ніж у двох областях. Таке рішення було ухвалене за результатами успішного завершення першого пілотного проєкту з впровадження ЄІССС, в якому брали участь працівники чотирьох територіальних управлінь соціального захисту населення та п’яти територіальних громад Київської та Житомирської областей.

Читайте ще: Опалення, електроенергія та газ: що буде з тарифами на комунальні послуги в опалювальному сезоні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: