30.09.2021, 15:41

Тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні не зростатимуть: підписано важливий меморандум

отопление

Кабінет міністрів, НАК "Нафтогаз України" та Асоціація міст України підписали меморандум про взаєморозуміння, який покликаний врегулювати проблемні питання у сфері централізованого опалення та постачання гарячої води. Зокрема, в основі документа лежить домовленість про те, що влада не підвищуватиме тарифи в поточному опалювальному сезоні.

Про це в ході засідання Конгресу місцевих і регіональних влад розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Крім того, меморандум фіксує домовленість про безперебійні постачання газу споживачам.

У свою чергу, президент Володимир Зеленський, який також був присутній на засіданні Конгресу, зазначив, що незважаючи на рекордне підвищення цін на газ у всьому світі, меморандум вирішить цю проблему для України.

"Згідно з ним (меморандумом - ред.), до кінця опалювального сезону тарифи на тепло, тарифи на гарячу воду для населення не зростатимуть. Я вважаю, що це велика перемога... Незважаючи на будь-які ринкові зміни, коливання, тиск інших держав тощо. Незважаючи на цю страшну ціну понад тисячу доларів за тисячу кубометрів, цю європейську ціну... Я вважаю, що це важливо, правильно", - сказав глава держави.

Він підкреслив, що рішення про фіксацію тарифів на опалювальний сезон поки не є комплексним і висловив сподівання, що меморандум буде укладено не на один рік, а на три.

Читайте також: Ціна на газ у Європі оновила історичний максимум

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк