16.10.2021, 22:00

У "Нафтогазі" розповіли, як не переплачувати за газ у 2-3 рази

цена на газ

Глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко розповів про зростання цін на газ для українців і пояснив, які категорії можуть переплачувати за "блакитне паливо" в 2-3 рази. 

Відповідні заяви Вітренко зробив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає Час Пік. 

За його словами, "Нафтогаз" не планує підвищувати ціни для побутових споживачів в опалювальний сезон 2021-2022. Вартість залишиться фіксованою. 

"Ми, продаючи газ за ціною 7,42 гривні для потреб населення робимо так, що ціна на газ для потреб населення цієї зими не підніметься", - зазначив Вітренко. 

Разом з тим, він звернув увагу на те, що для інших споживачів (зокрема, бюджетних організацій) ситуація складається трохи інша. 

"Коли ціни на ринку почали підвищувати дуже швидко з'ясувалося, що більшість постачальників - це недержавні компанії, вони є ненадійними постачальниками, вони не виконують свої зобов'язання", - розповів глава "Нафтогазу". 

Він підкреслив, що у споживачів є тільки один шлях не платити в 2-3 рази більше за газ - це купувати його у "надійного постачальника, такого як "Нафтогаз". 

"Щоб вони купували за фіксованою і прогнозованою ціною", - додав Вітренко.

Читайте також: "Жодних проблем": у Зеленського відреагували на введення режиму НС в регіонах через брак газу та високі тарифи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк