17.10.2021, 16:53

В Україні збільшили виплати громадянам, які надають соціальні послуги з догляду

Ольга Романец | Всі новини автора
соцуслуги

Міністерство соціальної політики запровадило новий механізм виплати громадянам, які надають соціальні послуги з догляду за людьми з інвалідністю, літніми людьми, важко хворими та мають відповідну професійну підготовку.

Відповідну постанову прийнято 6 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України, передає Час Пік.

Раніше всі, хто доглядав за людьми з інвалідністю, літніми людьми або важко хворими - родичі або професійні працівники - отримували однакову суму компенсації. Тепер постачальники соціальної послуги з догляду, які підтвердили свою професійну кваліфікацію, зможуть отримувати щомісяця близько 10 тис.гривень за догляд за однією людиною.

Заяву про надання такої послуги та пакет документів можна подавати до ЦНАП, до сільської, селищної, міської ради, тобто за місцем проживання, та через портал дія.

Уряд визначив, що для отримання послуги з догляду на професійній основі потрібно укласти тристоронній договір між одержувачем соціальної послуги з догляду, що надає такої соціальної послуги та виконавчим органом сільської, селищної, міської ради.

Громадяни, які надають послуги з догляду на професійній основі, повинні бути непрацюючими, не займатися підприємницькою або незалежною професійною діяльністю і пройти підготовку або перепідготовку для надання соціальної послуги з догляду.

Читайте також: Кабмін затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: