21.10.2021, 21:59

Хто точно залишиться без субсидії: у Мінсоцполітики дали роз'яснення

субсидия

В Україні триває системна робота з верифікації інформації про одержувачів субсидії. Критерії, яким повинні відповідати претенденти на допомогу від держави, адаптуються під поточну ситуацію.

Про це в ефірі телеканалу "UA:Перший" розповів заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко, передає Час Пік.

"У цьому опалювальному періоді у нас передбачена неможливість отримання субсидії, якщо у людей є депозит 100 тисяч гривень або якщо такі особи володіють автомобілями, яким менше п'яти років з дати випуску. Ми ж розуміємо, що це далеко не "Таврії" і не "Жигулі", яким по 15-20-30 років", - заявив він.

Заступник міністра зазначив, що на сьогоднішній день в Україні 2,5 млн одержувачів субсидій. В останні три роки різниця між числом одержувачів компенсації відповідала 100-150 тисяч сімей.

"Минулий опалювальний період завершився з чисельністю (отримувачів субсидій. - ред.) близько 3 млн, так, як було і до цього в опалювальний період. На цей опалювальний період ми очікуємо 3-3,1 млн одержувачів, і відповідно такі суми закладені на фінансування до кінця цього року і на наступний рік", - уточнив Музиченко.

Читайте також:

Субсидії до 10 тисяч гривень: у Мінсоцполітики повідомили, хто їх отримає

У "Нафтогазі" розповіли, як не переплачувати за газ у 2-3 рази

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк