09.11.2021, 07:56

Як зміниться розмір аліментів в Україні в 2022 році

Ольга Романец | Всі новини автора
алименты

Розмір виплат від батьків на дитину в Україні зросте в грудні цього року відповідно до останнього підвищення прожиткового мінімуму з 1 грудня до 2 393 гривень.

Тому з останнього місяця цього року на дітей до 6 років потрібно буде платити мінімум 1 050 гривень, а від 6 до 18 років - 1 309 гривень, передає Час Пік.

Згідно із законом максимальним розміром аліментів є 10 прожиткових мінімумів. Відповідно, на дитину до 6 років потрібно буде платити 21 тисячу гривень, а від 6 до 18 років - 26,18 тисячі гривень.

Розмір аліментів на одну дитину гарантований навіть тоді, якщо у матері або батька низький рівень доходу. Виплати становлять не менше 50% від прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Рекомендований розмір виплат на одну дитину - це розмір прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Його встановлює суд у разі достатності заробітку (доходу) платника аліментів.

Нагадаємо, у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму з 1 грудня в Україні зростуть податки для ФОП (фізичних осіб підприємців).

Читайте також: В Україні з'явиться нова монета: як вона виглядає (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: