12.11.2021, 08:30

В АТ "Луганськгаз" розповіли, чи будуть підвищені тарифи на транспортування в 2022 році

Ольга Романец | Всі новини автора
Луганскгаз

Інфрмація про підвищення тарифів на розподіл природного газу в 2022 році не відповідає дійсності.

Про це повідомили в АТ "Луганськгаз", передає Час Пік.

"Відповідаючи на численні звернення споживачів природного газу щодо підвищення тарифів на розподіл газу, повідомляємо: інформація, що тиражується в засобах масової інформації про підвищення тарифів на розподіл природного газу, не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідно до чинного законодавства тарифи на послуги з розподілу природного газу на наступний рік затверджуються НКРЕКП щорічно, як правило - у грудні попереднього (поточного) року. Тому жодних рішень про затвердження таких тарифів на наступний рік не приймалося.

"Неправдива інформація і передчасні висновки підміняють поняття і створюють негативну реакцію в суспільстві.
Просимо споживачів ставитися до подібних інформаційних вкидань оціночно і розсудливо і перевіряти інформацію на офіційних ресурсах"
, - говориться в повідомленні.

При цьому в НКРЕКП повідомили, що "Луганськгаз" хоче підвищити тариф на транспортування газу в 4 рази.

"У проєктах розрахунків, які публікуються операторами газорозподільних мереж (облгазів) на своїх офіційних сайтах у жовтні цього року, пропонується зростання тарифів на розподіл природного газу на 2022 рік від 61% (ВАТ "Кіровоградгаз") до 443% (АТ "Луганськгаз") .Оператори пояснюють такі проєкти розрахунків в основному різким зростанням ринкової ціни природного газу. Однак, НКРЕКП затверджує не бажані тарифи і не наміри окремих компаній, а виключно економічно обґрунтовані тарифи, що відповідають інтересам всіх учасників ринку природного газу, а головне - інтересам споживачів", - заявили в регуляторі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк