21.11.2021, 08:01

В Україну прибуло перше судно з американським вугіллям

Ольга Романец | Всі новини автора
уголь

20 листопада в Україну прибуло перше з семи законтрактованих ДТЕК суден з вугіллям з США і Колумбії.

Про це повідомила прес-служба компанії, передає Час Пік.

Як зазначається, судно класу "Панамакс" причалило в порту "Південний" і призначене для потреб державних ТЕС ПАТ "Центренерго", які тривалий час відчувають гострий дефіцит палива. Обсяг першої поставки склав 60,5 тис. т.

"Незважаючи на надскладні умови в енергетиці, ми мобілізували весь наявний ресурс для підготовки до опалювального сезону. До речі, ми не вперше підтримуємо державну генерацію і стабільність української енергосистеми. У жовтні екстрено відвантажили "Центренерго" і "Донбасенерго" близько 50 тис. т власного вугілля. Це було зроблено для недопущення їх зупинки. Крім відвантаження палива, допомагаємо і максимальними потужностями наших ТЕС. Наприклад, з 28,5 всіх працюючих в п'ятницю блоків ТЕС наших було 25", - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

За даними компанії, на сьогодні ДТЕК домовився з міжнародними постачальниками про імпорт в Україну 7 суднових партій з вугіллям. З них 5 поставок з вугіллям з США і 2 поставки - з Колумбії.

Обсяг кожної суднової партії становить від 40 до 75 тис. т. Сумарний обсяг договірних поставок, передбачених для покриття потреб українських ТЕС, становить майже 470 тис. т.

Очікується, що всі суднові партії прибудуть в Україну протягом листопада 2021 - січня 2022 року. Наступна партія очікується в кінці листопада, 4 - в грудні і 1 - в січні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: