21.11.2021, 08:46

Білорусь відновлює постачання електроенергії в Україну

Ольга Романец | Всі новини автора
электроэнергия

Згідно з інформацією на сайті Європейської мережі операторів передачі електроенергії (ENTSO-E), імпорт електроенергії з Білорусі в Україну відновиться 21 листопада.

Про це повідомляє DW, передає Час Пік.

На 21 листопада імпорт планується обсягом 415 МВтч. Добовий обсяг електроенергії, яку Білорусь експортує в Україну, становить близько 2% від загального обсягу споживання електроенергії в країні.

З 18 листопада Білорусь припинила постачання електроенергії в Україну. За даними Національної енергетичної компанії "Укренерго", імпорт електроенергії з Білорусі на 18 листопада склав 0 МВтч..

Прес-служба Міненерго Білорусі не пояснила тоді причин припинення поставок. Питання про подальше здійснення імпорту електроенергії Києву "будуть розглядатися білоруською стороною з урахуванням технічних можливостей", говорилося в повідомленні відомства.

У 2021 році Україна відновила імпорт електроенергії з Росії та Білорусі. Проте вже в травні президент Володимир Зеленський підписав закон про право національного регулятора у сфері енергетики обмежувати імпорт.

Читайте також: В Україну прибуло перше судно з американським вугіллям

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк