03.12.2021, 14:47

На сході України відкрили нове родовище газу з перспективними запасами

Марина Началова | Всі новини автора

У Харківській області відкрили нове Моспанівське родовище газу. За попередніми оцінками, його ресурси становлять до 5 млрд кубометрів.

Про це повідомила прес-служба компанії "Укргазвидобування", передає Час Пік.

Як зазначається, перша пошукова свердловина, яка відкрила родовище, забезпечує 239 тис. куб. м газу на добу.

Результати пошуково-розвідувальних робіт вказують на високу перспективність родовища. Це також підтверджує наявне поблизу Волохівське родовище, яке вже розробляє компанія.

"Відкриття Моспанівського родовища - це результат поєднання експертизи наших геологів, застосування сучасних підходів до геологорозвідки. На цій ділянці у 2019 році ми провели 3D сейсміку, на основі якої побудували структурно-тектонічну модель площі. Далі геологи, використовуючи ймовірнісні методи оцінки ресурсної бази та сучасні методики прогнозу пастки, визначили місцеположення та глибину пошукової свердловини. Ризики оцінювали також із застосуванням передового програмного забезпечення. В результаті успішного буріння нашими фахівцями маємо високий добовий дебіт та новий перспективний актив", - повідомив Олександр Романюк, директор дивізіону "Нафтогаз Розвідка та Видобування".

Свердловину впродовж 4 місяців (червень-жовтень 2021 року) споруджувала бурова бригада "Укрбургазу" - внутрішнього бурового підрядника, із залученням модернізованого бурового верстату вантажопідйомністю 320 т.

Свердловина має вертикальний профіль та глибину 4 150 м. Наразі продовжуються випробування і дослідження свердловини.

"Укргазвидобування" планує подальшу програму пошуково-розвідувальних робіт на новому родовищі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: