31.03.2022, 16:13

У 20 областях України вже розпочалася посівна кампанія, - Шмигаль

шмыгаль

Посівна кампанія розпочалася вже у 20 областях України. Бізнес починає поступово виходити із шокового стану.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у зверненні від 31 березня, повідомляє Час Пік.

"Вже у 20-ти областях України розпочалася посівна. Це справді позитивна новина, адже у цей же час минулого року посівна розпочалася лише у 15 регіонах. Є обережний оптимізм щодо площі посівів ярих культур. За оперативними даними, посівну можна провести на 6 млн гектарів земель. Це 80% від площі, яка була засіяна минулого року", - сказав Шмигаль і подякував аграріям за відданість своїй справі та сміливість.

За словами прем'єр-міністра, українська харчова промисловість, завдяки державному замовленню на соціальні продукти, розгортатиме нові потужності та найматиме нових працівників. Йдеться про 300 підприємств.

Також Шмигаль зазначив, що бізнес починає приходити до тями після першого шоку, чому сприяє комплекс рішень у сфері податкової, регуляторної, митної та кредитної політики. Так, повернулися до роботи одразу кілька найбільших заводів, понад 120 тисяч підприємців за пару днів подали заявку на перехід на нову систему оподаткування 2% з обороту. Крім того, за останню добу через "Дію" було зареєстровано тисячу ФОЛ.

"Вже близько 1,5 тисячі виробничих підприємств подали заявки на релокацію. Кілька сотень уже переїхали або просто зараз переїжджають із районів бойових дій для того, щоб продовжити роботу", - додав Шмигаль.

Читайте також: У Раді зареєстровано законопроєкт про компенсацію за втрачене під час війни житло

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк