02.04.2022, 14:52

Верховна Рада ухвалила закон про націоналізацію майна громадян РФ та колаборантів

Верховная Рада

Парламент України ухвалив закон про націоналізацію в країні майна росіян, а також тісно пов'язаних із країною-агресором громадян інших держав, які публічно заперечують війну між РФ та Україною.

Верховна Рада України на засіданні 1 квітня ухвалила в цілому законопроєкт №7169, який уточнює коло резидентів РФ, до активів яких застосовуватиметься примусове вилучення об'єктів права власності в Україні. Ухвалення закону підтримало 305 нардепів. Про це ]]>повідомила ]]>прес-служба парламенту, передає Час Пік.

Дія документа поширюється і на компанії, які працюють в Україні, але бенефіціаром яких є РФ, або в яких РФ прямо чи опосередковано володіє часткою в капіталі.

У документі зазначається, що все націоналізоване майно не просто спрямують на користь України, а "в рахунок майбутньої репарації на користь України, що зазнала агресії з боку РФ".

Нагадаємо, закон про примусове вилучення власності РФ та її резидентів, що знаходиться в Україні, було прийнято Верховною Радою 3 березня. Його прийняття ініціювали представниками всіх депутатських фракцій та груп за винятком "Опозиційної платформи - За життя".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк