03.07.2022, 18:01

"Рятівне коло для українського бізнесу": Шмигаль назвав ключові моменти програми "еРобота"

Віктор Білий | Всі новини автора

Кабмін запустив проєкт державних грантів для підтримки бізнесу З 1 липня українці можуть подавати заявки на участь у проєкт "еРобота" через "Дію".

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів в інтерв'ю LB.ua, що ключовий акцент уряд зараз визначає на програмі "еРобота", на підтримці малого та середнього бізнесу через грантові програми, передає Час Пік.

"Що стосується чинних програм. Сьогодні ключова програма доступу до фінансів – це «5-7-9». Сьогодні ми підтримуємо різний бізнес, ми збільшили планку для того, щоб це був не лише малий бізнес, а й середній бізнес міг перекредитуватись під 0 -5-7% річних, тому що ми розуміємо, що кредитне навантаження сьогодні велике, і у зв'язку з підняттям облікової ставки Національного банку може зростати, тому ми, як уряд, даємо таке рятівне коло для бізнесу, українського бізнесу", - сказав Шмигаль.

За його словами, ключовий акцент сьогодні – на програмі "еРобота", на підтримці малого та середнього бізнесу через грантові програми. Це мікробізнес, коли дають 150 або 250 тисяч гривень на створення одного або двох робочих місць. Це переробна галузь, де різні переробні підприємства будуть підтримуватися урядом у вигляді безповоротних грантів. Це сільськогосподарська сфера – сади, теплиці, ягідництво. Це теж ІТ-сфера ".

"Ми запускаємо це через портал "Дія", щоб було критично просто і легко реєструватися, отримувати гранти, починати створювати бізнес, створювати робочі місця. Тобто це і є ті речі, які сьогодні держава може допомагати робити", - додав міністр.

Читайте також: В Україні запрацював проєкт "еРобота": бізнес може отримати гранти за шістьма програмами

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк