27.07.2022, 08:17

"Укренерго" спростувало "приєднання" півдня України до енергосистеми РФ

"Укрэнерго"

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну жодного кіловата української електроенергії не надходить ані до Росії, ані до Білорусі. Усі заяви про приєднання півдня України до ворожої енергосистеми – фейк.

Таку заяву 26 липня ]]>зробила]]> НЕК "Укренерго". У компанії зазначили, що всі заяви щодо приєднання півдня України до ворожої енергосистеми – фейк та черговий інструмент інформаційної війни проти України з боку країни-агресора, передає Час Пік.

"Запорізька АЕС працює виключно в енергосистемі України за командами диспетчерського центру НЕК "Укренерго". В тимчасово окупований Крим жодного кВт*год української електроенергії не передається та не постачається.

Енергосистема України об’єднана з енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E та не має зв’язків з енергосистемою росії, білорусі або з тимчасово окупованим Кримом, який зараз заживлений від енергосистеми країни-агресора", - повідомляє НЕК "Укренерго".

Нагадаємо, 23 липня російські ЗМІ з посиланням на "владу" окупованого Криму повідомляли про "кінець енергетичної блокади" та "закільцювання енергосистеми" після наказу з Кремля про "відновлення ліній електропередач, що з'єднують енергосистеми РФ, Херсонської та Запорізької областей".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк