28.07.2022, 09:40

В Україні запровадили мораторій на стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги під час війни

Иллюстративное фото / Открытый источник

Верховна Рада України заборонила на період дії військового стану примусове виконання рішень щодо стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Верховна Рада України 27 липня ухвалила законопроєкт ]]>№7531]]>. Закон прийнято в цілому, "за" проголосувало 312 депутатів. Про це у своєму Telegram ]]>повідомив ]]>нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк, передає Час Пік.

Верховна Рада на період дії військового стану заборонила примусове стягнення заборгованості з фізосіб за ЖКП.

Згідно з документом, мораторій діятиме у територіальних громадах, розташованих у районах проведення військових (бойових) дій, або які перебувають чи перебували у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Крім того, заборонено стягнення боргів за житлово-комунальні послуги щодо нерухомого майна, яке є місцем постійного проживання фізичної особи, та було знищено або пошкоджено під час війни.

У пояснювальній записці зазначається, що питання зупинення примусового виконання рішень про стягнення заборгованості по ЖКП було порушено з метою забезпечення конституційних прав та свобод людини в умовах воєнного стану.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк