29.07.2022, 22:55

Нацбанк заборонив обмінникам інформувати про курс валют за допомогою вуличних табло

обмен валют

Національний банк України заборонив пунктам обміну валюти інформувати про курс валют поза касами установ. Фактично люди не зможуть дізнаватися про курс валют з вуличних табло.

Про це повідомляється на сайті регулятора, передає Час Пік.

Як зазначає Нацбанк, небанківські установи, які здійснюють обмін валюти, почали штучно підвищувати курс у готівковому сегменті ринку. Таке підвищення, як вважає національний регулятор, безпідставне на тлі відносної стабілізації попиту та пропозиції у безготівковому сегменті валютного ринку. Воно свідчить про виключно спекулятивні підходи до курсоутворення небанківськими установами.

Крім того, обмінники повинні знову подавати інформацію до Реєстру приміщень, в яких здійснюються валютні операції, а процес купівлі-продажу валют має здійснюватися виключно за наявності відеоспостереження.

"Ці зміни не стосуються банків, оскільки на сьогодні практично не зафіксовано ними зловживань у сфері здійснення торгівлі валютними цінностями у готівковій формі. Однак у разі виявлення таких зловживань аналогічне регулювання буде запроваджено і для банківських установ", - додають у НБУ.

Читайте також: Курс долара продовжує зростати: ситуація в обмінниках

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк