25.10.2022, 09:28

Ця зима буде найгіршою в історії України, - глава "Нафтогазу"

Иллюстративное фото / Открытый источник

Цьогорічна зима буде "найгіршою в історії України". Вона буде досить важкою через можливі постійні перебої з електрикою та опаленням.

Голова компанії НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що зима 2022-2023 років. буде "найгіршою в історії України". Таку думку він ]]>висловив ]]>в інтерв'ю газеті Handelsblatt, передає Час Пік.

За словами Вітренка, в Україні очікуються постійні відключення електроенергії та проблеми з опаленням. Він зазначив, що влада готується до цього. Зараз Україна робить все можливе, щоб запобігти масштабним проблемам.

За його словами, близько 40% енергетичних об'єктів в Україні зруйновано через російські удари, їх намагаються відновлювати якнайшвидше.

"Останнім часом Росія неодноразово робила атаки на енергетичну інфраструктуру України, що призводило до відключення електроенергії на значній частині країни. У газовому секторі "Нафтогазу" вдалося зберегти майже довоєнний рівень. Але виробництво продовжує зазнавати ударів. Численні співробітники вже загинули - не тільки тому, що воювали на фронті, але й на своїх робочих місцях", - наголосив Вітренко.

Він зазначив, щоб забезпечити роботу енергосистеми, Україна потребує допомоги партнерів.

Укренерго

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк